Sobota to dzień, gdy poznajemy tajniki smacznego gotowania, a czasami również pieczenia słodkości. I właśnie dzisiaj postanowiliśmy połączyć jedno z drugim.
Jako pierwszy za pracę zabrał się Krzysiek, któremu pomagał Maciek. Postanowiliśmy przygotować prosty i szybki podwieczorek / a czy smaczny to okaże się po obiadku/ - ślimaczki z czekoladą z ciasta francuskiego. Zabawa znakomita :)
Przepis na łazanki:
-obrać cebulę i pokroić
ją w kostkę
-pokroić
w kostkę kiełbasę
-pokrojone produkty dać
na patelnie z rozpuszczonym tłuszczem
-podsmażyć
przez 15 min
-w innym garnku, w osolonej wodzie
ugotować makaron na makaron łazankowy
-gdy makaron się
już ugotuje należy go odcedzić i przelać zimną wodą
-połączyć
makaron z kiełbasą,
cebulą i ugotowaną
kiszoną kapustą
-doprawić
solą i pieprzem lub
vegetą
Smacznego J
Martyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz