Ziemniaki i grzyby w roli głównej.......
Miesiąc październik to miesiąc obfitujący w warzywa, a dominującą rolę odgrywają ziemniaki. Dlatego też postanowiliśmy uczcić tego "bulwiastego"pana. Korzystając z pięknej jesiennej pogody przygotowaliśmy sobie "ŚWIĘTO PIECZONEGO ZIEMNIAKA". Ziemniaki pieczone w ognisku to przysmak, którego nikt nie zapomina a przygotowane dipy / sosiki / podkreśliły jeszcze ich niepowtarzalny smak.
W dniu 11 10 2012 grabiłem liście na boisku, gdzieś tak 10min i przyjechał Piotrek z
taczką i się mnie pytał gdzie mam
wyrzucić te liście to go zaprowadziłem tam gdzie ja od dwóch lat je wywożę z
ciocią Krysią i różnymi fajnymi wychowawcami . Na tej kupce liści rosły dwie
ogromne kanie jedna była największa którą w życiu widziałem i poszedłem pokazać
ją cioci Asi. Ciocia Asia powiedziała
żeby ciocia Grażynka zrobiła mi zdjęcie a potem poszedłem pokazać cioci Tereni
z kuchni mówiła żebym je wyrzucił po się potrujemy a ciocia Grażynka je chciała
wsadzić do szopy i szedłem do cioci Asi po klucz do szopy ale na szczęście
spotkałem ciocie Ole która się zna na
grzybach i ciocia Ola powiedziała żebym
leciał po dwa jajka i przekonałem ciocie Terenie że to są kanie i
poszliśmy robić schabowe i były najlepsze w Polsce.
Daniel B.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz